Julerejsen

"Julerejsen - en juleudstilling for børn" skabt i samarbejde med Viborg Handel

Udstillingen kan opleves fra den 20. november til den 22. december 2017

Startsted: Ved museets container mellem grantræerne på Hjultorvet.
Her finder I en informationsfolder og et kort, som leder jer ud på rejsen i midtbyen!

Åbningstider:

Mandag til fredag kl. 9.00 - 16.00

I weekenderne følger udstillingen butikkernes åbningstider:
Lørdag den 2. dec. kl. 10 - 16
Søndag den 3. dec. kl. 11 - 16
Lørdag den 9. dec. kl. 10 - 16
Søndag den 10. dec kl. 11 - 16
Lørdag den 16. dec. kl. 10 - 16
Søndag den 17. dec. kl. 11 - 16

Udstillingen er gratis for både voksne og børn.
OBS! Det er kun nødvendigt at booke en tid (følg linket herunder), hvis man kommer som en gruppe/institution i hverdagene.

Historien:

Bedstefar har mistet sin julestemning. Ved en fejl gjorde han sidste år nissen sur. Derfor tog nissen alle bedstefars juleminder og spredte dem rundt i Viborg. Uden sine juleminder kan bedstefar slet ikke komme i julehumør. Nu planlægger han at ødelægge julen for resten af Viborgs borgere.

For at redde julen, skal bedstefar have hjælp til at få sine juleminder tilbage. Det skal byens børn hjælpe med. Ved hjælp af et kort, som I henter i museets container på Hjultorvet, kommer I på en julerejse rundt i Viborgs gader. I skal ud for at finde juleminderne!

Helt nemt bliver det dog ikke, for kortet indeholder kun ledetråde til, hvor juleminderne gemmer sig. Ved hvert juleminde gemmer sig også et bogstav. Bogstaverne danner et ord, der leder hen til det sidste og allervigtigste juleminde. Først når alle juleminderne er fundet, kan bedstefar igen komme i julestemning og julen blive reddet.

For hvem:

Juleudstillingen henvender sig til de mindre børn fra 4-8 år, deres forældre og bedsteforældre.  Skoler og dagtilbud (børnehave -2 kl.) er også hjerteligt velkomne. Andre interesserede kan også få et kort og opleve juleudstillingen.

Tilmelding for skoler og dagtilbud:

OBS! For skoler og dagtilbud er det nødvendigt at tilmelde sig via linket her >>.
Vi anbefaler en gruppe på max. 20 børn, da det ellers kan være svært for alle at deltage aktivt.
Museet stiller et lokale på Hjultorvet 9 til rådighed til de institutioner, der medbringer madpakker.

Turen varer et sted mellem 45-60 min, og da udstillingen foregår udenfor, er det vigtigt at klæde sig godt på.

Juleudstillingen er gratis for alle.

Hvis I har spørgsmål ang. udstillingen eller tilmeldingen, så skriv til rij@viborg.dk eller ring på 87873811