Nyt Viborg Museum i medierne - Viborg Museum

Seneste nyheder fra Nyt Viborg Museum

Aktuel udgravning - Arnbjerg

Forud for byggemodning i den nye bydel Arnbjerg foretager Viborg Museum udgravninger henover sommeren. Følg med i de spændende fund her på siden.

Pressemeddelelser fra Nyt Viborg Museum

Her kan du læse aktuelle pressemeddelelser fra Viborg Museum.

Tilmeld dig Viborg Museums nyhedsbrev

Bliv abonnent på Viborg Museums nyhedsbrev og modtag nyheder og gode historier fra museets verden fire gange om året.

Viborg Museums nye bog får flot anmeldelse

Viborg Museums første bog i museets nye bogserie har her i januar 2018 fået en flot modtagelse af anmelderen på historie-online.dk.

Viborg Museum præsenterer første bog i ny skriftsserie

Viborg Museum præsenterer en helt ny bog den 24. november 2017. Bogen hedder "Domkirkekvarteret i Viborg" og er første bog i skriftsserien "Viborgstudier".

Viborg Museums program for efterår og vinter 2017/18

Her er en oversigt over det planlagte program med onsdagsforedrag, specialarrangementer og aktiviteter for børn i efterår og vinterperioden 2017/18.

Udgravninger på Stænderpladsen, Toftum Næs og De fem Halder

Udgravningen ved Toftum Næs er afsluttet. Nu skal materialet bearbejdes. Udgravningen ved "De fem Halder" fortsætter indtil udgangen af 2017. Nye sonderende prøvegravninger skal bruges i rammeprojektet for det nye Domkirkekvarter.

Museet tager imod to nye adoptionsklasser fra Løgstrup Skole

Tirsdag den 26. september underskrev museumschefen og klasselærerne for to 4. klasser fra Løgstrup Skole ”adoptionspapirer” i forbindelse med klassernes nye AKSOM-samarbejde med Viborg Museum.

Nyt Viborg Museum i medierne

Nationalmuseet på fransk visit for at hente danefæ

Nationalmuseet har været på lidt af et roadtrip i december for at indsamle alle de oldtidsfund, der er blevet indleveret til de danske museer i løbet af året og som måske kan kategoriseres som danefæ. I sidste uge gik turen forbi Viborg Museum.

Månedens detektorfund fra Viborg Museum

August 2018, Foto: Mikkel Kieldsen

Årets gang på samlinger

2017 var året, hvor et stort antal genstande fra museets samlinger blev vurderet, registreret og pakket ned. Samlingerne består af 120.000 genstande. I 2018 venter derfor en lige så omfattende og tidskrævende opgave for museets konservator.

#Historienkommer

Nyt Viborg Museum i medierne

Hver uge året rundt er der nyhedshistorier om Nyt Viborg Museum i enten lokalpressen, de landsdækkende medier eller i fagpressen. Det er vi rigtig glade for, fordi nyhedsartiklerne er med til at understøtte museets opgave med at formidle vores arbejde. Det giver også et indblik i museets mangfoldighed i forhold til arbejdsopgaver, nye initiativer eller andre spændende  begivenheder. På denne side har vi samlet et udpluk af de seneste pressehistorier om Nyt Viborg Museum.

Historier i medierne om udgravningen ved Toftum Næs

Udgravningerne ved Toftum Næs har haft mediernes bevågenhed, siden det første spadestik blev taget. Vi har her samlet et lille udvalg af artikler og tv-indslag fra diverse medier.

TV-INDSLAG: TV MidtVest var på besøg i udgravningen i midten af august 2017. Det kom der dette fine indslag ud af:

I 2015 var TV MidtVest også på pletten med en reportage fra Toftum Næs. Der var jubel hos arkæologerne, da vikingehallen blev gravet frem af mulden:

AVISARTIKLER: Viborg Stifts Folkeblad har ligeledes bragt historier om udgravningen. Et lille udvalg af artiklerne kan læses her:

Jagten på de rige vikinger fortsætter

Overvågede vikinger fra højt tårn

Høvdingegård dukker frem af jorden

Billedgalleri fra udgravningen ved Toftum Næs i 2015 (foto: Preben Madsen, Scanpix Denmark)

FAGMEDIER:

Høvdingesæde fra vikingetiden (Nationalmuseet)

Jagten på de rige vikinger fortsætter (historie-online.dk)

Danmarks første vikingetårn (videnskab.dk)