#Historienkommer - Viborg Museum

Seneste nyheder fra Nyt Viborg Museum

Aktuel udgravning - Arnbjerg

Forud for byggemodning i den nye bydel Arnbjerg foretager Viborg Museum udgravninger henover sommeren. Følg med i de spændende fund her på siden.

Pressemeddelelser fra Nyt Viborg Museum

Her kan du læse aktuelle pressemeddelelser fra Viborg Museum.

Tilmeld dig Viborg Museums nyhedsbrev

Bliv abonnent på Viborg Museums nyhedsbrev og modtag nyheder og gode historier fra museets verden fire gange om året.

Viborg Museums nye bog får flot anmeldelse

Viborg Museums første bog i museets nye bogserie har her i januar 2018 fået en flot modtagelse af anmelderen på historie-online.dk.

Viborg Museum præsenterer første bog i ny skriftsserie

Viborg Museum præsenterer en helt ny bog den 24. november 2017. Bogen hedder "Domkirkekvarteret i Viborg" og er første bog i skriftsserien "Viborgstudier".

Viborg Museums program for efterår og vinter 2017/18

Her er en oversigt over det planlagte program med onsdagsforedrag, specialarrangementer og aktiviteter for børn i efterår og vinterperioden 2017/18.

Udgravninger på Stænderpladsen, Toftum Næs og De fem Halder

Udgravningen ved Toftum Næs er afsluttet. Nu skal materialet bearbejdes. Udgravningen ved "De fem Halder" fortsætter indtil udgangen af 2017. Nye sonderende prøvegravninger skal bruges i rammeprojektet for det nye Domkirkekvarter.

Museet tager imod to nye adoptionsklasser fra Løgstrup Skole

Tirsdag den 26. september underskrev museumschefen og klasselærerne for to 4. klasser fra Løgstrup Skole ”adoptionspapirer” i forbindelse med klassernes nye AKSOM-samarbejde med Viborg Museum.

Nyt Viborg Museum i medierne

Hver uge året rundt er der nyhedshistorier om Nyt Viborg Museum i enten lokalpressen, de landsdækkende medier eller i fagpressen. Det er vi rigtig glade for, fordi nyhedsartiklerne er med til at understøtte museets opgave med at formidle vores arbejde.

Nationalmuseet på fransk visit for at hente danefæ

Nationalmuseet har været på lidt af et roadtrip i december for at indsamle alle de oldtidsfund, der er blevet indleveret til de danske museer i løbet af året og som måske kan kategoriseres som danefæ. I sidste uge gik turen forbi Viborg Museum.

Månedens detektorfund fra Viborg Museum

August 2018, Foto: Mikkel Kieldsen

Årets gang på samlinger

2017 var året, hvor et stort antal genstande fra museets samlinger blev vurderet, registreret og pakket ned. Samlingerne består af 120.000 genstande. I 2018 venter derfor en lige så omfattende og tidskrævende opgave for museets konservator.

#Historienkommer

Lukningen af den permanente udstilling på Viborg Museum på Hjultorvet betyder ikke, at museet er usynligt i de kommende år – tværtimod.

Den daglige drift fortsætter på museet med vores arkæologiske virksomhed, vores indsamling og registrering, vores bevaringsopgaver, vores forskningsopgaver og ikke mindst al vores formidling. Samtidig er Viborg Lokalhistoriske Arkiv åbent i hvert fald til og med 2017, så adgangen til byens skatkammer af fotos og historiske dokumenter er stadig fri.

Hvad gør et museum, der ikke har sin vante bygning at udstille i? Museet bevæger sig naturligvis ud og formidler historien alle mulige andre steder. Det koncept kalder vi #Historienkommer.

Det er også gennem #Historienkommer, at vi kommer ud til alle museets interessenter og tager jer med på råd vedrørende det nye museum. Vi gør os mange tanker om indholdet i det nye bymuseum, men vi vil også gøre udviklingen af museet til et fælles projekt for hele Viborg Kommune.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående er du altid velkommen til at kontakte museet.

Museets chef, Brian Wiborg, kan træffes på brwi@viborg.dk, og du kan også skrive til os på Facebook.

Du finder oplysninger om kommende arrangementer under punktet Aktuelt>>

Borgerinddragende workshops

Historieformidling og animation

Henover to weekender i foråret 2017 har vi haft fornøjelsen af at inddrage unge mennesker fra The Animation Workshop (TAW) i tankerne omkring vores kommende museum.
8 spændende Viborghistorier blev i løbet af de fire dage formidlet for 6 stk. 2. års studerende har TAW. De studerende arbejdede efterfølgende intensivt omkring historierne og deres muligheder set ud fra en animators synsvinkel og metode. Det blev nogle meget inspirerende dage, dels for de studerende og dels for Viborg Museum.

Viborg Museumsforening - hvad er en god museumsoplevelse?

I sommer 2016 inviterede vi Viborg Museums Venneforening til en snak om, hvad den gode kulturoplevelse er for dem.
38 mennesker havde tilmeldt sig arrangementet og i løbet af 2 timer gav de museet en god fornemmelse af,
hvad de drømmer om et nyt museum i Viborg skal indeholde.
Hvis du kunne tænke dig, at blive en del af Viborg Museumsforening og blive inviteret til arrangementer som dette, kan du tilmelde dig her >>